Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 17-11-2017

  17-11-2017

  Xocolatada del PdeCat per omplir la Caixa Solidària

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 14-11-2017

  14-11-2017

  Asseguda popular per la llibertat dels exconselllers

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 06/11/2017

  06/11/2017

  L'ANC dóna suport a una invident que denuncia agresions l'1-O

  Noticia de L'Informatiu

 • Video: 26-10-2017

  26-10-2017

  Acte d'ANC per l'aplicació del 155

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 24-10-2017

  24-10-2017

  Ple Municipal d'octubre (1) - Dictamens

 • Video: 24-10-2017

  24-10-2017

  Ple Municipal d'octubre (2) - Mocions

Balanç satisfactori per la pacificació del trànsit en el 'nou' carrer Progrés

Tot i així, cal ajustar detalls com el sistema d'accés de vehicles

Obre a l'escola bressol La Casa del Molí una nova aula multisensorial

Per a la integració d'alumnes amb necessitats educatives especials

L'Hèrcules finalitza la temporada amb bona nota

El Campionat de Catalunya de 1a Divisió, gran fita de l'any 2017

L'Hospitalet en avís preventiu per episodi de contaminació ambiental

Un incendi a una deixalleria de Sant Feliu de Llobregat fa arribar olors i fum a la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 19. 10. 2017

Pendents del 155 i d'una possible DUI

L'alcaldessa Núria Marín reclama seny al Govern de l'Estat i a la Generalitat

Carles Puigdemont ha respost a Moncloa que si s'aplica el 155, el Parlament podria votar la declaració de la Independència. Rajoy convoca un Consell de Ministres aquest dissabte per concretar com s'aplicarà el 155. Per la seva banda, l'alcaldessa Núria Marín reclama seny al Govern de l'Estat i a la Generalitat

Poc abans de les deu del matí el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat la resposta al requeriment del govern d'espanyol a través d'una carta. En l'escrit, Puigdemont ha reiterat la seva voluntat de diàleg i ha respost que "si el govern de l'Estat persisteix a impedir el diàleg i continuar la repressió, el Parlament de Catalunya podrà procedir, si ho creu oportú, a votar la declaració formal de la independència que no va votar el 10 d'octubre."

La resposta del govern espanyol no ha trigat en arribar, i ha emès un comunicat on explicava que "continuarà amb els tràmits previstos en l'article 155 de la Constitució per restaurar la legalitat en l'autogovern de Catalunya". A més, ha convocat un Consell de Ministres, que tindrà lloc el pròxim dissabte, per concretar les mesures d'aplicació del 155. Les properes passes les haurà de fer el Senat, que haurà d'aprovar aquestes mesures.

Per la seva banda, l'alcaldessa Núria Marín, ha fet una crida al seny i ha assegurat que fins que el Consell de Ministres no concreti com s'aplicarà el 155 i Puigdemont mantingui en suspens la proclamació de la república catalana encara hi ha temps per cercar una solució. "Vull ser optimista. Tenim encara unes hores per poder posar una mica de seny i, com alcaldessa de L'Hospitalet, reclamo seny a la Generalitat i al Govern de l'Estat".

L'alcaldessa també ha apuntat que el clima polític està posant en perill la recuperació econòmica que es començava a percebre, cosa que també notarien les empreses de L'Hospitalet. "A banda de les grans empreses que ja han dit que marxen de la ciutat, he parlat en els últims dies amb petits empresaris que ho estan passant molt malament, que han vist reduïdes les comandes en un percentatge molt gran".

L'alcaldessa Núria Marín ha explicat que en els últims dies ha mantingut contactes amb el Govern central i la Generalitat per mirar d'acostar postures, i ha lamentat que no hagi estat possible.