Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 12-12-2017

  12-12-2017

  Xerrada sobre els Drets Universals amb Josep Ramoneda

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 12/12/2017

  12/12/2017

  L'Hospital de Bellvitge sensibilitza sobre la higiene de les mans

  Noticia de LHDigital

 • Video: 07/12/2017

  07/12/2017

  El Kaliu Park, l'aposta per passar el Nadal a L'H

  Noticia de L'Informatiu

 • Video: 06-12-2017

  06-12-2017

  Aula L'H 6 des. - Especial X Jornades Estatals d'Aprenentatge Servei

 • Video: 05-12-2017

  05-12-2017

  II Marxa per l'accessibilitat universal

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 05-12-2017

  05-12-2017

  Els Amics de la Música de Bellvitge no participaran a la Cavalcada

  Notícia de L'Informatiu

L'H Bellsport rep dimarts a un rival directe: el Pallejà

El partit és a un quart de nou del vespre al Pavelló Sergio Manzano

Josep Ramoneda: "Els Drets Humans minven arreu cada cop més"

Intervenció a l'Espai de Debat en el 69è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

Gornal tindrà un nou skate parc

Es construirà al costat del Poliesportiu Municipal

JXC acusa a Núria Marín de ser "còmplice de la repressió del 155"

La formació de Puigdemont s'ha trobat amb simpatitzants a L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 12. 2017

El projecte Cicerone d'acollida a nouvinguts, primer premi ApS Ciutat de L'Hospitalet

La X Trobada espanyola d'Aprenentatge Servei aplega unes 400 persones

El projecte Cicerone d'acollida a alumnes nouvinguts ha rebut el Primer Premi APS Ciutat L'H. El marc ha estat la 10a Trobada Estatal d’Aprenentatge Servei que ha tingut lloc a La Farga i que ha aplegat més de 400 persones entre educadors, representants d'entitats, empreses, institucions i alumnes d'arreu d'Espanya. El programa Aula L'H de TV L'Hospitalet oferirà dimecres un programa especial de resum de la jornada.

Posar en valor la pràctica educativa que fomenta la metodologia d'aprendre a la vegada que es presta un servei a la comunitat i reconèixer les millors experiències que es desenvolupen en els centres espanyols ha estat l'objectiu de la desena Trobada Estatal d'APS celebrada a La Farga.

En el decurs de l'acte s'han lliurat els Premis ApS 2017, que han anat a mans d'11 centres, i el primer Premi ApS Ciutat de L'H, que ha recaigut sobre el projecte Cicerone d'acollida a alumnes nouvinguts i els quatre instituts que enguany el desenvolupen: els instituts Eduard Fonseré, el Rubió i Ors, Pedraforca i el Torres i Bages. En el projecte Cicerone els alumnes dels instituts ajuden als seus companys nouvinguts a conèixer el barri, la ciutat i a practicar el català. 

La Trobada Estatal d'ApS, organitzada enguany per l’Ajuntament, la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei, la Fundació Educo i l’Editorial Edebé, ha estat inaugurada per l’alcaldessa, Núria Marín, la presidenta de la Red Espanyola d’Aprenentage i Servei, Roser Batlle, i el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, que han donat la benvinguda als participants.

Núria Marín, durant la seva intervenció, ha destacat “el model educatiu de L’Hospitalet, de suma i de treball col•lectiu amb les entitats”. I ha afegit que “els programes d’aprenentatge i servei són un model d’èxit a la ciutat".

Aquest any s’han presentat 244 projectes als premis estatals, un 40% més que l’any passat, i de totes les comunitats autònomes. Per nivells educatius la distribució ha estat: 27%, primària; 54%, secundària, i 19%, formació professional. Pots consultar aquí la llista de les iniciatives premiades.

En el cas de L'H, un total de 12 projectes han estat els finalistes dels guardons Ciutat de L'H, emmarcats dins la trobada estatal d'APS. Aquest curs s’estan desenvolupant a L’Hospitalet 126 iniciatives ApS, en les quals participen més de 1.600 alumnes de 34 centres educatius, en col•laboració amb unes 39 entitats socials i educatives. 

L'Hospitalet, una ciutat compromesa amb la metodologia ApS

La Xarxa estatal d'APS ha escollit la ciutat de L'Hospitalet per aquesta celebració donada la important implantació d'aquesta pràctica educativa en les escoles, instituts, entitats, equipaments i serveis de la ciutat i perquè L'Hospitalet coordina la xarxa temàtica ApS dins la Xarxa estatal de Ciutats Educadores. També, pel premi internacional rebut, ara fa un any, de mans de la Xarxa Internacional de Ciutats Educadores en reconeixement a la trajectòria de L'H per impulsar aquest tipus de programes educatius com a medotologia per afavorir i estimular l'aprenentatge.

El programa d'educació de Televisió L'Hospitalet, Aula L'H, emetrà un programa especial el pròxim 6 de desembre sobre el desenvolupament de la jornada amb entrevistes i reportatges amb els seus protagonistes i amb els premiats.